aandeel kenmerken

IBD 50-aandelen om in de gaten te houden: cadans van topsoftwaremaker in koopbereik na nieuwe uitbraak

March 18, 2021

Cadence Design Systems (CDNS), te zien in de IBD 50 Stocks To Watch van vandaag, geeft investeerders nog een kans om te kopen na een nieuwe uitbraak.

 

Het in San Jose, Californiƫ gevestigde bedrijf is een leider in elektronische ontwerpautomatiseringssoftware, of EDA. Cadence past de onderliggende Intelligent System Design-strategie toe om software, hardware en internetprotocol (IP) te leveren waarmee ontwerpconcepten werkelijkheid kunnen worden.

 

Woensdag zei Cadence dat het Numeca International koopt, dat software voor computationele vloeistofdynamica levert die wordt gebruikt door ontwerpers in de lucht- en ruimtevaart-, automobiel-, scheepvaart-, energie- en energieopwekking. aandelen tui kopen is verhoogd.

 

De cadans steeg die dag met 2% naar een nieuw hoogtepunt en klom voorbij een kooppunt van 138,64 van een drie weken durend patroon, volgens MarketSmith-kaartanalyse. Het blijft in een koopbereik dat oploopt tot 145,57. De voorraad was uitgebreid na een uitbraak van half december vanaf een vlakke basis.

 

Vorig jaar stegen de aandelen met 97%, veel beter dan de winst van 16,3% van de S&P 500 en het rendement van 43,6% van de Nasdaq.

 

 

IBD Stock Checkup kent Cadence een 98 Composite Rating toe, wat beleggers een snelle manier biedt om de belangrijkste groeikenmerken van een aandeel te beoordelen. Dat plaatst het aan de top van de 12-stock ontwerpsoftwaregroep, waaronder Synopsys (SNPS) en Autodesk (ADSK).

 

Aandelen om in de gaten te houden: zal de winst weer stijgen?

Een score van 95 winst per aandeel, onderdeel van de totale samengestelde score, leidt ook de groep. Dat weerspiegelt een vijfjaarlijks samengestelde winstgroei van 20%. De winstgroei is de afgelopen drie kwartalen opgevoerd, van 4% naar 11% naar 16% naar 30%.

 

In het derde kwartaal rapporteerde Cadence een aangepaste winst per aandeel van 70 cent op een omzet van bijna $ 667 miljoen. Dat bereikte gemakkelijk de weergaven voor 61 cent op een omzet van $ 641,5 miljoen. Het bedrijf kreeg een boost van sterke inkomsten in China, dankzij beter dan verwachte hardware- en IP-verkopen. square aandelen is verkocht.

 

“We hebben onze financiĆ«le vooruitzichten voor alle belangrijke statistieken overtroffen terwijl het Cadence-team met succes door de uitdagingen van de pandemie heen blijft navigeren”, zei CEO Lip-Bu Tan tijdens de winstoproep. “We hebben ook onze vooruitzichten voor het jaar verhoogd.”

 

Wall Street voorspelt een winst van 37% voor Q4, wanneer Cadence op 22 februari na de afsluiting rapporteert. Voor het volledige jaar 2020 verwachten analisten dat de winst met 20% zal stijgen.

 

Een A SMR Rating (die verkoop, winstmarges en rendement op eigen vermogen meet) plaatst Cadence in de top 20% van alle aandelen op basis van die statistieken. Een winstmarge van 31,5% in 2019 was de hoogste in ten minste negen jaar, terwijl een ROE van 36,4% ruim boven het gewenste minimum van 17% voor groeiaandelen ligt.

 

Op technisch vlak laat een 78 Relative Strength Rating zien dat cadans 78% van alle aandelen verslaat. De relatieve sterktelijn, die de prestaties van een aandeel vergelijkt met de S&P 500, ligt dicht bij een nieuw hoogtepunt – een bullish teken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *