bitcoin tijden

Terwijl de prijs van Bitcoin stijgt, eist de toenemende cryptocurrency-mijnbouw een zware tol op de planeet

March 18, 2021

BANGKOK: In goede tijden is mijnbouw voor Bitcoin een baan die de klok rond is.

 

In Nonthaburi, een provincie buiten Bangkok, zijn de duizenden machines dag en nacht op jacht. Een gewone fabriek van buitenaf, van binnen rij na rij machines zit stilletjes aan het werk in het schemerige licht, in een enorme ruimte van 16.000 m².

 

Deze mijnbouwoperatie is naar verluidt de grootste in Zuidoost-Azië en de premie die het wil ontgrendelen, is waardevoller dan ooit tevoren.

 

Achter de fluctuerende opkomst van Bitcoin schuilt de koude, constante realiteit van hoe het wordt benaderd. De aard van de software betekent dat elke Bitcoin-transactie een grote hoeveelheid elektriciteit vereist en een koolstofvoetafdruk achterlaat die het begin van klimaatverandering verergert.

 

 

Net als in 2017, toen de prijs voor Bitcoin dramatisch steeg, heeft de laatste run beginnende investeerders massaal naar cryptocurrency-markten zien trekken op zoek naar een snel fortuin. Voor degenen in Thailand is het inschakelen van mijndiensten zoals ZMINE een toegangspoort tot het cryptospel – door hun computerapparatuur uit te lenen aan de “boerderij”, krijgen ze een deel van de buit terug. bitvavo inloggen is mogelijk online.

 

In maart vorig jaar lag de prijs voor de digitale valuta net boven de $ 5.000. Negen maanden later bereikte het een piek van meer dan US $ 40.000 op 8 januari. Het was de laatste stijging in een zeer speculatieve markt.

 

Voor mijnbouwbedrijven als ZMINE waren de afgelopen weken de welkome terugkeer van een hoogconjunctuur, na jaren van worstelen om winst te maken.

 

“We hadden een aantal moeilijke tijden waarin we onze mijnbouwboerderij moesten sluiten omdat het het niet waard is. In de afgelopen zes maanden zijn we net weer aan het werk gegaan. Het was geen stopzetting van 100 procent, maar we konden het alleen ‘s nachts doen vanwege de elektriciteitskosten’ ‘, aldus Kasamapat Vithanwattana, CEO van ZMINE.

 

“We hebben een slechte tijd gehad, maar we zijn voorbij die tijd”, zei hij.

 

Hoewel het relatieve anonimiteit, geheimhouding en vrijheid van overheidsinmenging kan bieden, laat Bitcoin nog steeds een behoorlijk spoor achter.

 

Mijnbouw omvat het oplossen van complexe algoritmen met gespecialiseerde computers. Met behulp van hun eigen hardware helpen miners bij het toevoegen van Bitcoin’s blockchain-platform door financiële transacties te verifiëren en vast te leggen. Waar kan ik in Nederland bitcoins kopen?

 

Hoe meer machines een mijnwerker gebruikt, hoe meer beloningen er waarschijnlijk zullen worden ontvangen in de vorm van het ontgrendelen van nieuwe valuta. Maar deze wiskundige berekeningen worden – door het ontwerp – steeds moeilijker, waardoor de behoefte aan steeds krachtigere computers toeneemt.

 

ZMine mijncentrum

De ZMine-faciliteit is enorm, beschermd door beveiliging en een enorme verbruiker van elektriciteit voor zijn activiteiten.

Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Analisten van wereldwijde cryptocurrency-mijnbouw schatten dat een enkele transactie een hoeveelheid elektriciteit gebruikt die een Amerikaans huishouden een maand lang van stroom kan voorzien of een gebruiker die vijf en een half jaar naar YouTube kijkt. Eén Bitcoin-transactie gebruikt dezelfde elektriciteit als meer dan 650.000 Visa-transacties.

 

De zuivere omvang van de ZMINE-faciliteit betekent dat het een grote verbruiker van elektriciteit is. Het draait ongeveer 11.000 grafische kaarteenheden, het apparaat bij uitstek voor mijnwerkers die meerdere berekeningen tegelijkertijd willen uitvoeren om de muntenpuzzel op te lossen. Als gevolg hiervan zegt Kasamapat dat de maandelijkse energierekening van zijn operatie varieert van $ 130.000 tot $ 230.000.

 

“Sommigen zeggen dat het een bewijs van verspilling is. Bewijs van werk is bewijs van verspilling. Maar we gaan fundamenteel over de blockchain-gemeenschap die met Bitcoin is geboren, ”zei hij.

 

Toch zijn er klimaatgevolgen van het aftappen van zoveel stroom en het is een urgent mondiaal probleem geworden. En niet alle elektriciteit die door Bitcoin-mijnbouw wordt gebruikt, wordt gelijk gemaakt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *