aandeel uitbetaling

Europese beurzen stijgen rond het middaguur

July 27, 2021

Europese aandelen stegen dinsdag en beleggers bereiden zich langzaam voor op de resultaten van het bedrijf over het tweede kwartaal, aangezien er voorlopig geen onbeantwoorde vragen zijn over geld en macro-economie.

 

De brede STOXX Europe 600 Index verloor dinsdag rond het middaguur 0,4 procent tot 454,20 punten. De Duitse DAX steeg 0,9 procent tot 15.689,90 punten. De Franse CAC 40 noteerde een stijging van 0,3 procent met een stand van 6.577,96 punten. De Britse FTSE steeg dinsdag 0,1 procent tot 7.082,17 punten.

 

De Japanse detailhandelsverkopen daalden in mei op maandbasis, maar minder dan in april. Op jaarbasis werd in mei een stijging van ruim 8 procent opgetekend, wat minder was dan de stijging in april van bijna 12 procent.

 

 

Frans consumentenvertrouwen

Het Franse consumentenvertrouwen steeg in juni van 1110 tot 102. Het bleek dat het consumentenvertrouwen in de hele eurozone uiteindelijk opveerde tot min 3,3, een niveau dat al in een eerdere schatting werd gemeld. In mei was de index nog negatief op 5,1.

 

In Duitsland wordt vanmiddag in juni de inflatie bekend gemaakt, in de VS de ontwikkeling van de huizenprijzen in april en het consumentenvertrouwen in juni, gemeten door het marktonderzoeksbureau The Conference Board. Vind Aandelen.nl online.

 

De inflatie in Duitsland wordt geschat op 0,4 procent op maandbasis en 2,3 procent op jaarbasis, vergeleken met 0,5 procent en 2,5 procent een maand geleden.

 

Daarnaast wordt Thomas Barking voorzitter van de Richmond Federal Reserve en is er een optreden van de voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde.

 

Olie is lager

Olie stond dinsdag lager. Een intermediaire future voor West-Texas in augustus daalde 0,5 procent tot 72,56 dollar, terwijl een Brent-future in september 73,93 dollar uitbetaalde, een daling van 0,3 procent.

 

De euro/dollar handelde op 1.1910. Aan het begin van de handelsdag handelde het pair op 1.1913 en toen de Amerikaanse beurzen maandag sloten, stond er een positie van 1.1924 op de platen.

 

Bedrijfsnieuws

De koers van het aandeel ArcelorMittal steeg na een koersstijging van Deutsche Bank met 2,1 procent en was daarmee de sterkste stijging in Parijs en Amsterdam.

 

Het aandeel AkzoNobel steeg 0,3 procent na een overname in Zuid-Amerika.

 

Op de beurs van Frankfurt waren de koersen van de belangrijkste aandelen veelal hoger. In Parijs was het beeld iets minder groen met meer dan een kwart van het aandeel omlaag, aangevoerd door Unibail-Rodamco-Westfield, dat 2,6 procent verloor. HKSE koers is gevestigd.

 

In Londen liet Burberry enig herstel zien met een plus van ruim één procent. Het aandeel dook maandag in het rood nadat bekend werd dat de CEO later dit jaar vertrekt. Het reisgezelschap TUI verloor 3,9 procent.

 

Wall Street Futures Toekomst

De Amerikaanse beurzen zullen naar verwachting dinsdag iets lager openen. Futures op de S&P 500 Index stonden 0,1 procent in het rood.

 

De Dow Jones-index verloor maandag 0,4 procent op 34.283,27 punten. De S&P 500 maakte de verliezen van de vorige dag goed en sloot 0,2 procent hoger op 4.290,61 punten. De technologiebeurs Nasdaq won zelfs 1,0 procent tot 14.500,51 punten. Dit betekende nieuwe all-time highs voor zowel de S&P 500 als de Nasdaq.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *